JanSplinter.com

  
nlhrdaenfifrdeelitnoplruessv

Omgaan met niet getalenteerde keepers

Omgaan met de lagere en niet getalenteerde keepers.

 

Alle leeftijdsgroepen

Net als bij voetballers heb je met keepers ook te maken met jongens, die minder getalenteerd zijn dan de selectie keepers.

Dit wil echter niet zeggen dat deze groep minder gedreven is dan de getalenteerde keepers. Soms is het vaak wel willen maar niet kunnen.

Dit moet je ook zo laten en dan moet je juist zorgen dat deze jongens plezier in het voetballen en keepen houden.

Ook deze groep betaalt contributie en heeft dus ook recht om te trainen en te voetballen ook al is het niveau een stuk lager.

Zorg voor een gemotiveerde trainer, die voor zichzelf geen ambitie heeft om met de top te werken, maar deze trainingen geeft omdat hij daar zelf plezier in heeft.

Het moet van twee kanten plezier zijn en geen frustratie worden. Dan ben ik er van overtuigd, dat deze groep er wat van oppakt en op hun niveau zeker goed kan presteren.

Als selectie trainer moet je er voor zorgen dat je met de trainer voor de lagere keepers wel een goed contact opbouwt en waar nodig deze trainer (meestal een vrijwilliger) van oefenstof kunt voorzien en kan sturen in de richting waar je met deze jongens heen wilt.

Ik vind dat je als selectietrainer binnen een vereniging, zelf ook indirect moet bemoeien met de jeugdopleiding voor de lagere spelers.

Zorg voor deze groep dat de trainingen goed geregeld zijn en laat ze niet aan hun lot over.

 

goalkeeper Orgineel

Jan Splinter

Copyright © 2017. All Rights Reserved.